Gratis proefles: Jakobus

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
Gratis

Welkom!

In deze gratis proefles van de EC-Bijbelcursus nemen we je mee door het Bijbelboek Jakobus. In 10 leeslessen en een videocollege ga je door de inhoud van dit Bijbelboek.

Hoe is de cursus opgebouwd?

  • Elke les begint met een link naar het te lezen bijbelgedeelte. Je kunt het gedeelte direct online lezen of natuurlijk gewoon in je eigen Bijbel.
  • Daarna volgt uitleg van het gelezen bijbelgedeelte en wordt de toepassing gemaakt naar ons dagelijks leven.
  • De les wordt aangevuld met illustratieve afbeeldingen of video’s.
  • Door middel van een afsluitende geloofsvraag word je uitgedaagd om persoonlijk te reflecteren op de boodschap van de les.

Tip! Om het meest uit deze cursus te halen, raden we je aan om eerst het Bijbelgedeelte te lezen en daarna de achtergrondinformatie en uitleg.

Hoe kan je deze cursus gebruiken?

Deze cursus is geschikt om te gebruiken voor persoonlijke bijbelstudie of als (voorbereidend) studiemateriaal voor kringen of bijbelstudiegroepen.

Hoe werkt het?

  • Open de les: Open vanuit onderstaande inhoudsopgave de gewenste les. Je kunt de lessen lezen op je computer, tablet of telefoon.
  • Houd je voortgang bij: Heb je een les gelezen? Klik dan op de knop ‘Markeer als voltooid’. Zo kun je zelf je voortgang bijhouden en zien wat je al wel en niet hebt gedaan. Ook kun je gebruik maken van de knop ‘Ga verder waar je bent gebleven’ om direct verder te gaan waar je de vorige keer was gebleven.
  • Toets jezelf: Heb je de lessen allemaal afgerond? Controleer dan tot slot of je de leesstof voldoende eigen hebt gemaakt door het maken van een quiz met verschillende multiple-choice vragen.

Behoefte aan meer studie?

De inhoud van deze cursus is afkomstig uit het studiemateriaal van de EC-Bijbelcursus. Wil jij in vier jaar tijd alle Bijbelboeken doornemen, meld je dan aan voor deze cursus. Je kunt dit programma zowel geheel online volgen als op ruim 55 cursuslocaties in Nederland.