Bouwstenen voor je geloof | Module 3 | Bijbel en gemeente

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
35,-

Welkom!

Je staat op het punt om van start te gaan met module 3 van de online cursus Bouwstenen voor je geloof.

In deze derde module gaat het over de twee belangrijke onderwerpen: de Bijbel en over de Gemeente. In het eerste deel van deze cursus gaat het over de Bijbel en komen onder andere de volgende vragen aan bod:

  • Hoe is de Bijbel ontstaan?
  • Is de Bijbel betrouwbaar?
  • Wat betekent het als we belijden dat de Bijbel het ‘geïnspireerde’ Woord van God is?
  • En hoe kunnen we de Bijbel op een verantwoorde manier lezen, begrijpen en toepassen?

In het tweede deel van de cursus onderzoeken we wat kerk-zijn betekent. Zo onderzoeken we welke beelden het Nieuwe Testament gebruikt om het wezen van de Gemeente te beschrijven, en we gaan na wat dat betekent voor onze dagelijkse praktijk.

Werkboek

Bij deze online cursus hoort een werkboek. In de lessen wordt verwezen naar opdrachten in het werkboek. We raden je aan om dit werkboek ook echt te gebruiken. Via het werkboek word je middels vragen en opdrachten uitgedaagd de stof eigen te maken, te doordenken en er praktisch mee aan de slag te gaan.

De ervaring leert dat het opschrijven van je eigen antwoorden je helpt bij het vormen van je gedachten en bij het opnemen van de lesstof.

Belangrijk is dat je een opdracht direct uitvoert, zonder eerst verder in de les te kijken. Dat vraagt wel wat zelfdiscipline, maar levert wel meer op. Door het werkboek op de juiste manier te gebruiken haal je dus meer ‘rendement’ uit deze cursus.

In het werkboek staan ook gespreksvragen. Deze kan je gebruiken als je de cursus met een groep volgt.

Een digitale versie van het werkboek zit inbegrepen in de cursusprijs. Je kunt ook een schriftelijke versie bestellen in de webshop.

Het werkboek kan alleen gedownload worden als je toegang hebt tot deze online cursus.
Bestel hiervoor deze cursus in de webshop.

Uitleg gebruik online cursus

Voortgang
Heb je een les gelezen? Klik dan op de knop ‘Markeer als voltooid’. Zo kun je zelf je voortgang bijhouden en zien wat je al wel en niet hebt gedaan. Ook kun je gebruik maken van de knop ‘Ga verder waar je bent gebleven’ om direct verder te gaan waar je de vorige keer was gebleven.
Aanvullende materialen
Bij sommige lessen vind je onder de titel van het hoofdstuk twee icoontjes, namelijk ‘Les’ en ‘Materialen’. Onder Materialen vind je bijlagen, leestips en andere informatie, waarnaar in de les wordt verwezen.
Gebruik van een Bijbel
Bij het doornemen van deze cursus heb je regelmatig een Bijbel nodig. In de lessen wordt gebruik gemaakt van de Nieuwe Bijbel Vertaling (NBV), tenzij anders aangegeven. Als je zelf een andere vertaling gebruikt, zoals de vertaling van de NBG 1951 of de (Herziene) Statenvertaling, is dat ook prima. Als je gebruik maakt van ´Het Boek´ of ´Bijbel in Gewone Taal´, raden we je aan om daarnaast één van de hiervoor genoemde vertalingen te gebruiken. In veel gevallen hebben we naast de tekstverwijzing ook direct een link aangemaakt naar www.debijbel.nl om daar de bijbeltekst van de NBV online te kunnen lezen.

Heb je een vraag?

Heb je tijdens het volgen van de cursus een vraag over de lesstof? Gebruik dan onderstaand formulier om contact op te nemen met onze contactpersoon voor deze cursus. We doen ons best om dan zo snel mogelijk te reageren.

Je kunt dit formulier alleen invullen als je bent ingelogd.

Contactpersoon

Heb je een vraag? Neem dan contact met me op.
Leo van den Heuvel, MA
Auteur en docent Bouwstenen voor je geloof

Cursus Inhoud

Uitklappen
Bijbel
Gemeente